4-سو ء تفاهم ها(هرکسی از ظن خود شدیار من/ازدرون من نجست اسرار من.اولا نباید بلافاصله برداشت بد کرد.""یا ایهاه الذین امنوا اجتنبوا کثیرا من الظن ان بعض الظن عصم ـ ای کسانی که ایمان اورده اید از بسیاری گمان ها بپرهیزید همانا بعضی از گمان ها گناه است"" ثانیا باید حل بر صحت کرد.بیدرنگ باید سوءتفاهم را با حرف یا در عمل رفع کرد.در روایت داریم فرد زمانی که به همسرش بدگمان شد باید 70 بار در ذهن خود محمل بسازد((به عنوان مثال:من اشتباه کردم منظور او این نبود-نه او این حرفا نزده از او بعیده-من اشتباه دیدم واقعیت این نیست و...))
5-استفاده از اهرم فشار(به ویژه در مورد خانم ها زمانی که میخواهند حرفی را با زور به شوهرشان بفهمانند.دراینجا فقط عنصر عاطفه جواب میدهد)
6-نصیخت هاب پی در پی(اگر فردی پشت سر هم توسط همسرش نصیحت شود ان را به منظور انتقاد میگیرد و این پیام را دریافت میکند که همسرم من را قبول ندارد-به من اعتماد ندارد.این باعث ایجاد تنش میشود)
7-تفاوت مبانی(داشتن مبناهای متفاوت در تربیت فرزندان.در زنگی و... که در این صورت وجود شخص ثالث مثل مشاوره میتواند با ارایه مبنای معتدل مشکل را حل کند)
8-سرد مزاجی زن ومرد(وجود ارتباط جنسی معقول نشانه ی عمیق بودن عشق بین زن و مرد است.بعضی از عوامل سردمزاجی:اختلال هورمون"زمانی که هورمونی به نام دوپامین کم ترشح شود باعث سردمزاجی میشود"- فشار روحی"به ویژه در زنان باعث کاهش ترشح هورمون جنسی میشود"- مشکلات جسمی و فیزیولوژی-عدم رعایت اعتدال در رابطه - عدم توجه به ظرافت های وجودی زن و مرد- رژیم غذایی نامناسب"بعضی از مواد غذایی موجب کاهش سردمزاجی میشود مانند:سرخ کردنی ها.غذاهای چرب.پیازخام.ادویه.گوشت بریان.عسل.هویج.تخم مرغ و..." )
9-تعریف زن از مردی غیرشوهرخودش درجلوی او و تعریف مرد از زنی دیگر
10-یادآوری خواستگاران پیشین
11-توجه مادی مرد به نزدیکان(براساس ماده ی 1203 قانون مدنی مرد موظف است در رفع نیازهای مادی زن خود را در اولویت قرار دهد(در پرداخت انفاق) )
12-حساسیت زن به نزدیکان مرد (زندگی مشترک با والدین و توجه مادی مرد به نزدیکان این عامل را تشدید میکند)
13-ارتباط بیش از حد زن یا مرد با دوستان مجرد در خانه(به ویژه زمانی که دوستان خانم بیش از حد در خانه رفت و امد داشته باشند)
14-افشای عیوب(""هن لباس لکم و انتم لباس لهن-شما لباس زن خود هستید و آنها لباس شما هستند"" زن و مرد باید عیب های هم را بپوشانند)
15-ارتباطات فامیلی ناهمگون بیش از حد(به عنوان مثال:ارتباط با اقوامی که از نظر مالی با انها همگونی ندارند باعث ایجاد عقده میشود یا ناهمگونی از نظر اعتقادی)
16-بحث های سیاسی
17-مخالفت زن با دعوت های شغلی مرد(درصورتی که دعوت های شغلی یا ارتباطات ضروری است زن نباید بیش از حد حساسیت نشان دهد)
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
زوجهایی که از سکس باز میایستند، معمولاً به خاطر کند شدن مرد است. مرد به دلایل مختلف از شروع کردن سکس دست میکشد؛ ولی یکی از مهمترین دلایلش شاید بیش از اندازه شروع شدن سکس از طرف زن باشد.
شروع کردنهای مدام سکس از جانب زن نه تنها کم کم خود او را دچار احساس حرمان خواهد کرد، بلکه مرد نیز به تدریج به سکس داشتن با او بیعلاقه میشود. اکثریت زنان نمیداند اگر بیش از آنی که مردان در پیشان هستند، خودشان در پی مرد باشند، مرد سرانجام منفعل میشود. اگر گاه گاه کمی نواختن و سر در پی مرد گذاشتن مزهی خودش را دارد و مرد میفهمد که زمان مناسبی است که زن را دنبال کند، ولی تکرار این عمل، بیآن که مرد دربیابد علاقهی او را به سکس خاموش میکند.
وقتی زن بیش از حد مسئولیت آغاز کردن سکس را به عهده گیرد، باعث کاهش تدریجی انگیزهی مرد میشود. زن مرتباً بخش مردانهاش را نشان میدهد؛ پس مرد به سمت بخش زنانه و پذیرندهی خود رانده میشود. چنین عدم تعادلی به تدریج شور و حرارت جنسی را در زندگی زناشویی میفرساید. معمولاً مرد حتی نمیفهمد که چه بر سر شور و حرارت جنسیاش آمده؛ و بدتر این که ممکن است به اشتباه فکر کند دیگر همسرش برایش جذابیتی ندارد. توجه دارید! یک فقدان تعادل ساده میتواند به بحرانی جدی بینجامد. بنابراین، زن با علامت فرستادن و به طور غیرمستقیم سکس خواستن، به درستی میتواند از بخش مردانهی شوهرش حمایت کند- بخشی که زن آرزوی آن را دارد و در خیالِ دنبال شدن توسط آن به سر میبرد. جالب است که خود مردان نیز نمیدانند سماجت زیاد زن یا پیشدستیاش در سکس میتواند موجب افول انگیزهی آنان شود. بعضی از مردان در ابتدا از سماجت زن خیلی خوششان میآید؛ منتها پس از چندی متحیر میشوند که چرا دیگر مجذوب آن زن نیستند یا چرا ناگهان زنان دیگر برایشان جذابتر میشوند.
زنی که در سکس سمج است، در ابتدا عالی به نظر میرسد. شاید به خاطر این که مرد به این طریق از خطر رد شدن و طرد شدن در امان میماند؛ ولی این کافی نیست. مرد از ماهیت خود دور شده، مسیر اشتباهی را جلوی خود گرفته، پس صدمهاش را خواهد دید. زنان معمولاً شکایت میکنند که مایل به پیشدستی برای شروع سکس نیستند، ولی وقتی میبینند مرد هم منتظر همین نشسته، خود را ناگزیر به آن میبینند.
توصیهام این است که به جای شروع کردن سکس، زن میتواند توجهاش را به فرستادن این پیام برای مرد معطوف کند که اگر مرد سکس را شروع کند، با خطر طرد شدن رو به رو نیست. هر از گاه شروع کردن سکس برای زن مسئلهای ندارد. مسئله وقتی آغاز میشود که شروع کردنهایش مستمر شود. در این صورت، سکس خواستن مرد کمتر و کمتر شده، و در طی زمان، علاقهاش را از دست میدهد
کلمات کلیدی:
تصور کنید: برنامه ملاقات شما به خوبی پیش رفته است، و او شما را برای صرف آخرین نوشیدنی به منزلش دعوت کرده. شما وارد می شوید، کفش هایتان را از پا در می اورید و انگاه عطر جوراب هایتان در تمام فضای اتاق پخش می شود. امیدوارید که او متوجه نشود؟
آرزوی خوبی است، اما باید بدانید زمانی که نوبت به موارد بهداشتی و نگهداری از بدن می رسد، خانم ها متوجه همه چیز می شوند. و از آنجایی که بیشترین میزان توجه آنها در انتخاب همسر مناسب به مواردی نظیر بو، و بهداشت بر می گردد، جوراب های کثیف و یا ناخن های نا مرتب می توانند به راحتی رابطه شما دو نفر را بر هم زنند.
در این قسمت لیستی از اعضایی که آقایون معمولا به این دلیل که تصور می کنند خانم ها به آن قسمت ها اهمیت نمی دهند، آنها را تمیز نکرده و مراقبت های لازم را در موردشان انجام نمی دهند، را برایتان آورده ایم. امیدواریم پس از مطالعه لیست زیر، جزء افرادی باشید که از این نقاط مراقبت کافی می کنند و اهمیت آن را می دانند.
1- ابرو
او انتظار ندارد که ابروهای شما همانند خودش کاملا دارای فرم باشد، اما ابروهای پر و در هم و بر هم نیز، چیزی نیست که او انتظار دیدنش را داشته باشد.
در این مورد چه کنید: اگر شما جز آن دسته از مردهایی هستید که ابروهای پری دارند، باید درست کاری را انجام دهید که خانم ها انجام می دهند: ابروهایتان را بردارید. فقط کافی است موهای بین دو ابرو را بردارید (فقط موهایی که وسط دو ابرو قرار دارند)
2- ناخن
دستان شما نقطه ای هستند که مطالب بسیاری در مورد نظافت و بهداشت شخصی شما را در اختیار او قرار می دهند. پس اجازه ندهید تا ناخن های چرک و کثیف شما را از دور خارج کنند.
در این مورد چه کنید: لازم نیست هر هفته مانیکور کنید تا ناخن هایتان فرم داشته باشند، بلکه فقط کافیست از داروخانه یک عدد سوهان خریداری نمایید و سختی ها و لبه های تیز آنرا صاف کنید. هیچ خانم دوست ندارد، کسی او را با ناخن های بد فرم و ناصاف در آغوش بگیرد.
3- پوست
هیچ خانمی نمی تواند از لمس کردن پوست لطیف و صاف اجتناب کند. آیا این دلیل کافی نیست تا شما را ترغیب به داشتن پوستی لطیف و شاداب نماید؟
در این مورد چه کنید: خانم ها به وسیله کرم های نرم و مرطوب کننده با خشکی پوست در سرما مبارزه می کنند، آقایون اغلب این کار را انجام نمی دهند. لازم نیست موشک هوا کنید؛ فقط یک قوطی نرم کننده (ترجیحا بدون بو) خریداری کنید و آنرا مرتبا بر روی پوست خود بمالید تا خشکی ها از بین بروند. افرادی که پوست های چربی دارند، باید نمونه هایی را خریداری کنند که بدون روغن (oil free) باشند، به این ترتیب مشکلاتان به اسانی حل خواهد شد.
4- پا
ترک پا، قارچ های موضعی، ناخن ها بلند انگشت های پا، و بوی بد آن می تواند به راحتی او را از برقراری رابطه با شما منصرف کند. متاسفانه زمانی که شما کفش هایتان را در می آورید اولین چیزی که یک خانم به آن توجه می کند، همین موارد هستند. اگر نتوانید از این قسمت پنهان بدن خود به خوبی مراقبت کنید، او ممکن است تصور می کند که توانایی مراقبت و نگهداری از سایر اعضای مخفی را نیز ندارید.
در این مورد چه کنید: اگر پودرها و پمادهای روی میز جواب نمی دهند باید با یک پزشک در این مورد مشورت کنید.
5- موی بینی/ گوش
من موی گوش و بینی یک مرد را با سبیل های بلند و نمایان یک خانم برابر می دانم. یک خانم برای از بین بردن سبیل ها، آنها را موم می اندازد، دکولوره می کند و هر کار دیگری که از دستش بر آید در این زمینه انجام می دهد. آیا شما نیز نباید همین کار را انجام دهید؟
در این مورد چه می کنید: در این قسمت یک راهنمای ساده وجود دارد که باید آنرا اجرا کنید: زمانی که موهای گوش و یا بینی آنقدر بزرگ شده باشند که از سوراخ ها بیرون بزنند، باید نسبت به کوتاه کردن آنها اقدام کنید.
6- دندان
لبخندی با دندان های درخشان تحت هر شرایطی همه چیز را به نفع شما بر می گرداند. دندان های لکه دار، زرد، و پلاک دار او را به راحتی به سمت دیگری منحرف میکند.
در این مورد چه کنید: اگر مشکلات دندان هایتان بیش از اندازه حاد شده باید، نزد دندانپزشک بروید؛ اما اگر هنوز به این مرحله نرسیده اید، بهتر است یک خمیر دندان سفید کننده و دهان شویه خریداری کنید. البته باید اشاره کنم که استفاده کردن از آنها را نیز از یاد نبرید.
7- کمر
کمر شما شهوت انگیزترین نقطه بدنتان است، البته نه زمانی که پر است از جوش و موهای زائد.
در این مورد چه کنید: اگر مشکل شما جوش های غرور است، از کرم و یا لوسیون های پاک کننده استفاده کنید. در مورد موها هم اگر مقدار آنها کم باشد اصلا مسئله ای نیست، تا به حال کمی مو هیچ را اذیت نکرده اما اگر مقدار آن بیش از حد نرمال است باید به سالن زیبایی بروید و آنها را اپیلاسیون کنید .
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
در یک مطالعه در اروپا بعد از نظرخواهی از عده زیادی از زنها لیستی از مواردی که آنها بعد از رابطه جنسی و ارگاسم دوست دارند برایشان انجام شود، تهیه شده است.البته باید توجه داشت که گروههای مختلف خانمها تمایلات متفاوتی داشته و حتی ممکن است چیزهای موردعلاقه عده ای در این لیست وجودنداشته باشد.بعبارت دیگر موارد زیرقابل تعمیم به کل جامعه زنان نیست.
درمان کبد چرب با گیاهان 1 - درآغوش گرفتن: تقریبا" همه خانمها دوست دارند که بعد از رابطه جنسی ،توسط مرد درآغوش گرفته ونوازش شوند.در آغوش گرفتن و حلقه کردن دستها بدور زن و نوازش او احساس بسیارخوبی به زن میبخشد.حتی اگر بسیارخسته شده اید و دیگر انرژی برای ادامه دادن ندارید،دستهایتان را بدور اوحلقه کرده چندکلمه محبت آمیز به او بگویید وبعد بخوابید! 2 - درمقابل گروه قبل،عده قلیلی از زنها هم هستند که بعد از پایان رابطه جنسی ،دیگر هیچگونه تماس جسمی و عاطفی را دوست ندارند.این افراد اظهار میکنند که آنهابقدری تحریک شده اند که بعد از آن هرگونه تحریک دیگری برایشان لذتی نداشته و عذاب آورخواهدبود.البته این خواسته هرگز به معنی سرد مزاجی این زنها نیست.آنها فقط دوست دارند مدت کوتاهی باخودشان تنهاباشند،پس آنها را درک کنید. دربرخوردبا این زنها باید بعد از انجام رابطه جنسی از آنها بپرسید:«عزیزم حالت خوبه؟آیا همه چیز مرتب است؟ یا آیا چیزی احتیاج نداری؟» و بعد از ابراز خوشنودی ازانجام سکس با او،زن را نیم ساعتی تنها بگذارید تا استراحت کند. 3 - صحبت کردن:هرچند اکثرمردها بدنبال رابطه جنسی خسته شده و یارای انجام هیچکاری را ندارند ولی گروهی از زنها دوست دارند که بعد از رابطه جنسی کمی صحبت کنند.در این مواقع فقط باید گوش خود را به اوبسپارید! اگرخوش شانس باشید او به شرح آنچه گذشت و احساسش ازرابطه جنسی با شما می پردازد.اما مواظب باشید که در بین صحبتهای او صدای خوروپف شما بلند نشود! همه مردها بعد از ارگاسم دوست دارند کمی بخوابند،این امرکاملا"طبیعی است.ولی به شریک جنسیتان هم توجه داشته باشید واجازه دهید او در کنارشما باشد، تا این تصورپیش نیاید که شما فقط به فکر خودتان هستید.
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
آشنا نبودن والدین و زن و مرد با وظایفشان؛
شاید بتوان گفت یکی از مهمترین مسائلی که هر انسانی اعم از
زن و مرد باید با آن آشنا باشند، روش همسرداری است.
بدین معنا که زن یا مرد هر کدام وظایفشان را نسبت به طرف
مقابلش بداند. و هر یک بدانند که زن و مرد در مقابل نیازهای اخلاقی،
عاطفی، روحی و روانی، جنسی، اجتماعی و خانوادگی یکدیگر
وظیفه دارند، که کوتاهی در برابر هر کدام از این ها منشأ
اختلاف می شود و دانستن این وظایف محقق نمی گردد
مگر آن که زن یا مرد هر کدام مدت زیادی پیرامون این موضوعات
مطالعه نمایند و آن را به مرحله عمل برسانند.
به بیان دیگر اصل مدیریت در داخل منزل و خانواده یکی از اصول
بسیار مهمی است که بسیاری، از آن غافلند، چون به اهمیت
آن آگاهی ندارند. چه بسا یک فرد بتواند استانی را مدیریت نماید
و یا لشگری را فرماندهی نماید، اما در مدیریت منزل و خانواده
پنج إلی شش نفری عاجز است.
**************
محکوم کردن یکدیگر و مچ گیری؛
یکی دیگر از علل اختلاف بین زن و شوهر، پیدا کردن نقاط ضعف دیگری
و آن را به رخ او کشیدن و یا در جمع مطرح کردن است،
تا از این طریق، دیگری را محکوم کند و حرف خود را به کرسی بنشاند.
در این صورت، طرف مقابل هم در صدد مقابله برمی آید
و سعی می کند عیب و نقطه ضعفی در دیگری پیدا کند
تا او را محکوم نماید.
در چنین فضایی زن و شوهر، دائماً با دید منفی به یکدیگر
نگاه می کنند و هر کدام دنبال پیدا کردن عیب دیگری است
تا او را خُرد کند و شخصیتش را در هم بکوبد.
در چنین خانواده هایی فضای خانواده در اثر بغض و کینه،
روز به روز تیره تر می گردد و آتش حِقد همه را می-سوزاند.
*************
عدم آرایش زنان برای همسران شان؛
زن باید به آراستگی برای شوهر با رعایت موازین اخلاقی
در برابر فرزندان، اهمیت دهد و از آرایش در مقابل نامحرم
یا خارج از منزل بپرهیزد؛
زیرا عدم خودآرایی زن برای شوهرش باعث می شود که زن
برای مرد تکراری شود و دیگر رنگ و بویی نداشته باشد،
در حالی که غریزه جنسی به مرد فشار می آورد و همین
فشار باعث می شود که مرد بهانه های مختلف بیاورد
و هر کاری زن انجام دهد برایش چندان ارزشی نداشته باشد.
البته مرد هم در برابر زن این وظیفه را دارد.
بر همین اساس رسول مکرم اسلام
صلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«بر زن لازم است که برای شوهرش با بهترین عطرها خود را
خوشبو نماید، و بهترین لباس ها را بپوشد، و بهترین زینت و آرایش
را برای شوهرش بنماید و خود را هر صبح و شب برای
شوهرش آماده سازد.»
امام محمدباقرعلیه السلام می فرمایند:
«برای زن سزاوار نیست که در برابر شوهرش بدون آراستگی باشد،
اگر چه به آویزان کردن گردنبندی باشد.
و نیز سزاوار نیست دست هایش را بدون حنا و آرایش رها سازد،
اگر چه مقدار کمی حنا به دستش بمالد، حتی اگر زن سن
زیادی داشته باشد.»
*****************
عدم احترام متقابل به اقوام یکدیگر؛
زن و مرد وظیفه دارند نسبت به پدر و مادر و اقوام یکدیگر احترام بگذارند.
چه بسا بی توجهی و بی احترامی هر یک نسبت به والدین
و بستگان دیگری منشأ اختلاف شوند؛
زیرا علاقه به والدین جزء فطرت هر انسانی است،
و نمی توان انتظار داشت یک طرف این موضوع را رعایت کند
و طرف مقابل رعایت ننماید.
بنابراین برای رفع کدورت باید هر کدام برای والدین و اقوام دیگری
احترام قائل شود و برخوردی زیبا داشته باشد.
در صورتی که بعضی از بستگان هر یک، از نظر اخلاقی مشکل
داشته باشد، و رفت و آمد با آنها اثر منفی روی خودشان
و فرزندانشان می گذارد، اگر امر به معروف و نهی از منکر امکان دارد
بر انسان واجب است انجام دهد و در صورتی که ممکن نیست
باید رفت و آمد را به حداقل و یا به حد تلفنی برساند؛
زیرا سلامت خانواده و فرزندان بر همه چیز مقدم است.
****************
ابراز علاقه به دیگران؛
زن نباید نسبت به مرد نامحرم ابراز علاقه کند و از او تعریف
و تمجید نماید و همین وظیفه را مرد هم دارد؛
زیرا این کار با غیرت مرد تناسب ندارد و از طرف دیگر
مرد دوست دارد زن تمام وجودش عشق و علاقه به او باشد
مرد هم نباید به زن نامحرمی ابراز علاقه کند و از او تعریف نماید؛
زیرا عدم رعایت این موضوع حساسیت زن را برمی انگیزد
و باعث اختلاف می شود.
*************
مقایسه کردن همسر با دیگران؛
مقایسه کردن همسر با دیگران و به رخ کشیدن و برشمردن
امتیازات دیگران نسبت به همسر، یکی از کارهایی است
که منشأ سرد شدن زن و شوهر نسبت به هم می شود.
در حالی که مرد دوست دارد زنش از او ستایش نماید
و زن هم علاقه دارد شوهرش به او ابراز عشق و محبت کند.
بر همین اساس رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«سخن مرد به زن، که بگوید به راستی من تو را دوست دارم،
باعث می شود هرگز محبت آن مرد از دل زن بیرون نرود.»
در جایی دیگر نیز می فرمایند:
«زمانی که مرد و زن به یکدیگر نگاه محبت آمیز نمایند،
خداوند بزرگ هم به آن دو با رحمت و لطفش می نگرد.»
*****************
اعتیاد و الکلیسم؛
اعتیاد شوهر به سیگار و مواد مخدر و الکل از جمله
موضوعاتی است که ایجاد درگیری می کند.
هر زنی طبق فطرتش دوست دارد وقتی با شوهرش
رو به رو می شود، معطر باشد نه بوی سیگار و مواد مخدر
و الکل و... بدهد، به طوری که گاهی اعتیاد و کشیدن
سیگار باعث می شود مرد از خود حرکاتی نشان دهد
که هر انسانی از او متنفر می گردد.
بر این اساس رسول گرامی اسلام صلی الله-علیه وآله وسلم
می فرمایند: «کسی که گناه بنگ و حشیش را کوچک شمارد،
کافر گردیده است. (مراد از کفر، کفر عملی است).»
**************
رفت و آمد زیاد با اقوام یک طرف؛
گاهی رفت و آمد زیاد زن به منزل پدری و اقوامش و بی توجهی
به مادر شوهر و سایر اقوام او و بالعکس باعث اختلاف می شود.
البته زن به طور طبیعی علاقه بیشتری به والدین و اقوامش دارد،
همان طور که مرد هم از این قاعده مستثنی نیست.
**************
کم توجهی به غرائز جنسی مرد؛
از روایات استفاده می شود، وظیفه اخلاقی زن آن است
که تا شوهرش به بستر، نیامده نخوابد و با رعایت موازین اخلاقی
خود را برای شوهر عرضه نماید تا او را از نظر غرائز ارضاء کند.
شوهر هم نباید همسرش را زیاد معطل کند.
گاهی اوقات مرد خسته است و می خواهد زود بخوابد
در حالی که بچه ها بیدارند و زن هم مشغول دیدن فیلم
و سخن گفتن با بچه ها و اقوام است و لذا زمینه برای
ارضای جنسی مساعد نیست.
در چنین مواقعی مرد به خواب می رود در حالی که نتوانسته
نیاز خود را تأمین نماید و اگر مدتی به همین طریق بگذرد
غریزه جنسی بر مرد فشار می آورد و ناراحتی های ناشی از
آن مرد را به طور جدی تحت فشار روحی و اضطراب قرار می دهد.
در نتیجه زندگی برای مرد چندان لذت بخش نخواهد بود
و همین امر باعث بروز اختلاف و از بین رفتن صفا و صمیمیت می گردد.
بر این اساس، حضرت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«زمانی که زنی دور از بستر شوهرش، شب را به صبح برساند
(شب نزد شوهرش نخوابد)
فرشتگان الهی تا صبح او را لعنت خواهند کرد.»
در مقابل، مرد هم وظیفه دارد روحیه و حالت همسرش را در نظر بگیرد
و او را از نظر مسائل جنسی ارضاء نماید، به بیان دیگر،
مرد نباید تنها به خودش فکر کند، بلکه طوری با همسرش
هماهنگ باشد که او احساس نشاط و فرح نماید.
****************
تبعیض بین فرزندان و نوه ها؛
انسان به طور طبیعی به برخی از فرزندان و دامادها و عروس ها
یا نوه ها به خاطر ایمان قوی، فرمان برداری بیشتر و محبتی
که به والدین دارند علاقه زیادتری دارد.
اما این علاقه نباید در ظاهر و رفتار و رفت و آمدها بروز کند؛
زیرا فرق گذاشتن بین فرزندان و نوه ها بسیاری از اوقات
منشأ کدورت و حسادت و اختلاف بین زن و شوهر می گردد
و نظام خانواده را متزلزل می کند.
بر این اساس، حضرت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«خداوند دوست دارد بین فرزندانتان عدالت برقرار کنید،
حتی در بوسیدن.»
********************
دیر آمدن شوهر؛
دیر آمدن شوهر به خانه و بودن با دوستان تا پاسی از شب و خانه
را به منزله خوابگاه محسوب نمودن و بی توجهی به نیازهای
عاطفی و جنسی زن، یکی دیگر از موضوعاتی است که منشأ
اختلاف بین خانواده ها است.
البته زن هم باید حد اعتدال را رعایت کند، بدین معنا که موقعیت
شوهرش را در نظر بگیرد و بداند که شوهر نمی تواند
بیش از حد در کنار او باشد؛
زیرا وظیفه او تأمین مخارج زندگی است و لازمه اش آن است
که وقت بیشتری را در خارج از منزل صرف کند و به محض ورود
به منزل احتیاج به آرامش دارد.
*********************
حاکم نبودن خداوند بر دل ها؛
حاکم نبودن معنویت و تقوا و توجه به زرق و برق دنیا
و تمایل به تجملات و تشریفات و وجود فخرفروشی
و کبر و غرور و حسادت نسبت به یکدیگر یکی از علل دیگر
اختلافات در بین برخی خانواده ها است.
****************
عدم توجه به خواسته های شوهر؛
برخی زنان وقتی پا به سن می گذارند و دارای عروس و داماد
و نوه می شوند، به خاطر سن بالا و سرگرم شدن به اطراف شلوغ
خود و فروکشنمودن غریزه جنسی در بعضی از این نوع بانوان
و موارد دیگر، از نیازهای جنسی و عاطفی شوهر غافل می شوند.
********************
شاغل بودن برخی زنان؛
شاغل بودن زن با حفظ حجاب و رعایت موازین شرعی مانعی ندارد،
اما این شغل نباید جلوی نشاط و شادابی او را نسبت به شوهر
و تربیت فرزندان بگیرد.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
«جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است.»
********************
وابستگی شدید و تعصب های ناروا؛
گاهی وابستگی شدید دختر به مادر یا پسر به مادر و تعصب های
بی جا و ندیدن نقاط ضعف دختر توسط مادر و توجه نکردن
مادر به نقاط ضعف پسرو دفاع غیرمنطقی از او، طرف مقابل را
عصبانی می کند و منشأ اختلاف می گردد.
***********************
افکار بچه گانه؛
ازدواج در سنین پایین و آشنا نبودن زن و مرد به وظایفشان
در مقابل یکدیگر و بچه گانه فکر کردن یکی از علل دیگر
اختلافات است.
******************
مسافرت های طولانی و دور بودن مرد از خانه؛
مسافرت های طولانی مرد و عدم درک زن توسط همسرش
و اذیت کردن فرزندان و مسئولیت همه آنان را به زن سپردن،
گاهی صبر او را لبریز می کند و باعث بروز اختلافات می شود.
بر این اساس امام رضاعلیه السلام می فرمایند:
«زمانی که مرد بیش از چهار ماه همبستر شدن با همسرش
را رها سازد گناهکار است.»
*****************
تفاوت در آداب و فرهنگ ها؛
نزدیک نبودن آداب و رسوم فرهنگ ها و اختلاف در سطح
معنویت یعنی پایبند بودن یک طرف به دین و احکام الهی
و بی توجهی طرف مقابل به عیادت و ارزش های اسلامی باعث
ناسازگاری زن و مرد می شود.
**************
تجملات و تشریفات؛
چشم و هم چشمی، تجملات، تشریفات و توقعات بیش
از حد و دور از انتظار از عروس و داماد و یا از مادرشوهر و مادرزن
و مقایسه زندگی و جهیزیه همسر با زنان دیگر و یا مقایسه کردن
موقعیت و شغل و حقوق شوهر با مردان دیگر، یکی از عوامل
بروز ناراحتی در خانواده ها است.
بر این اساس، حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
«آدم حریص فقیر است اگر چه تمام دنیا مال او باشد.»
نیز در جایی دیگر می فرمایند:
«فردی که حرص و طمع داشته باشد، ذلیل و گرفتار خواهد شد.»
******************
عدم درک یکدیگر؛
عدم درک یکدیگر بدین معناست که زن و شوهر به خوبی
از خواسته های مادی و معنوی همدیگر آگاه نمی باشند.
بر این اساس، حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم
می فرمایند: «فقر و تنگدستی در بسیاری از افراد باعث کفر
و بی ایمانی می گردد.»
********************
رابطه نامشروع قبل از ازدواج؛ یکی از علل اختلافات بین زن و مرد،
دوست شدن آنان با یکدیگر قبل از ازدواج است؛
زیرا این نوع روابط غرب گونه باعث بدبینی هرکدام به دیگری بعد
از ازدواج می شود.
کلمات کلیدی:
آشنا نبودن والدین و زن و مرد با وظایفشان؛
شاید بتوان گفت یکی از مهمترین مسائلی که هر انسانی اعم از
زن و مرد باید با آن آشنا باشند، روش همسرداری است.
بدین معنا که زن یا مرد هر کدام وظایفشان را نسبت به طرف
مقابلش بداند. و هر یک بدانند که زن و مرد در مقابل نیازهای اخلاقی،
عاطفی، روحی و روانی، جنسی، اجتماعی و خانوادگی یکدیگر
وظیفه دارند، که کوتاهی در برابر هر کدام از این ها منشأ
اختلاف می شود و دانستن این وظایف محقق نمی گردد
مگر آن که زن یا مرد هر کدام مدت زیادی پیرامون این موضوعات
مطالعه نمایند و آن را به مرحله عمل برسانند.
به بیان دیگر اصل مدیریت در داخل منزل و خانواده یکی از اصول
بسیار مهمی است که بسیاری، از آن غافلند، چون به اهمیت
آن آگاهی ندارند. چه بسا یک فرد بتواند استانی را مدیریت نماید
و یا لشگری را فرماندهی نماید، اما در مدیریت منزل و خانواده
پنج إلی شش نفری عاجز است.
**************
محکوم کردن یکدیگر و مچ گیری؛
یکی دیگر از علل اختلاف بین زن و شوهر، پیدا کردن نقاط ضعف دیگری
و آن را به رخ او کشیدن و یا در جمع مطرح کردن است،
تا از این طریق، دیگری را محکوم کند و حرف خود را به کرسی بنشاند.
در این صورت، طرف مقابل هم در صدد مقابله برمی آید
و سعی می کند عیب و نقطه ضعفی در دیگری پیدا کند
تا او را محکوم نماید.
در چنین فضایی زن و شوهر، دائماً با دید منفی به یکدیگر
نگاه می کنند و هر کدام دنبال پیدا کردن عیب دیگری است
تا او را خُرد کند و شخصیتش را در هم بکوبد.
در چنین خانواده هایی فضای خانواده در اثر بغض و کینه،
روز به روز تیره تر می گردد و آتش حِقد همه را می-سوزاند.
*************
عدم آرایش زنان برای همسران شان؛
زن باید به آراستگی برای شوهر با رعایت موازین اخلاقی
در برابر فرزندان، اهمیت دهد و از آرایش در مقابل نامحرم
یا خارج از منزل بپرهیزد؛
زیرا عدم خودآرایی زن برای شوهرش باعث می شود که زن
برای مرد تکراری شود و دیگر رنگ و بویی نداشته باشد،
در حالی که غریزه جنسی به مرد فشار می آورد و همین
فشار باعث می شود که مرد بهانه های مختلف بیاورد
و هر کاری زن انجام دهد برایش چندان ارزشی نداشته باشد.
البته مرد هم در برابر زن این وظیفه را دارد.
بر همین اساس رسول مکرم اسلام
صلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«بر زن لازم است که برای شوهرش با بهترین عطرها خود را
خوشبو نماید، و بهترین لباس ها را بپوشد، و بهترین زینت و آرایش
را برای شوهرش بنماید و خود را هر صبح و شب برای
شوهرش آماده سازد.»
امام محمدباقرعلیه السلام می فرمایند:
«برای زن سزاوار نیست که در برابر شوهرش بدون آراستگی باشد،
اگر چه به آویزان کردن گردنبندی باشد.
و نیز سزاوار نیست دست هایش را بدون حنا و آرایش رها سازد،
اگر چه مقدار کمی حنا به دستش بمالد، حتی اگر زن سن
زیادی داشته باشد.»
*****************
عدم احترام متقابل به اقوام یکدیگر؛
زن و مرد وظیفه دارند نسبت به پدر و مادر و اقوام یکدیگر احترام بگذارند.
چه بسا بی توجهی و بی احترامی هر یک نسبت به والدین
و بستگان دیگری منشأ اختلاف شوند؛
زیرا علاقه به والدین جزء فطرت هر انسانی است،
و نمی توان انتظار داشت یک طرف این موضوع را رعایت کند
و طرف مقابل رعایت ننماید.
بنابراین برای رفع کدورت باید هر کدام برای والدین و اقوام دیگری
احترام قائل شود و برخوردی زیبا داشته باشد.
در صورتی که بعضی از بستگان هر یک، از نظر اخلاقی مشکل
داشته باشد، و رفت و آمد با آنها اثر منفی روی خودشان
و فرزندانشان می گذارد، اگر امر به معروف و نهی از منکر امکان دارد
بر انسان واجب است انجام دهد و در صورتی که ممکن نیست
باید رفت و آمد را به حداقل و یا به حد تلفنی برساند؛
زیرا سلامت خانواده و فرزندان بر همه چیز مقدم است.
****************
ابراز علاقه به دیگران؛
زن نباید نسبت به مرد نامحرم ابراز علاقه کند و از او تعریف
و تمجید نماید و همین وظیفه را مرد هم دارد؛
زیرا این کار با غیرت مرد تناسب ندارد و از طرف دیگر
مرد دوست دارد زن تمام وجودش عشق و علاقه به او باشد
مرد هم نباید به زن نامحرمی ابراز علاقه کند و از او تعریف نماید؛
زیرا عدم رعایت این موضوع حساسیت زن را برمی انگیزد
و باعث اختلاف می شود.
*************
مقایسه کردن همسر با دیگران؛
مقایسه کردن همسر با دیگران و به رخ کشیدن و برشمردن
امتیازات دیگران نسبت به همسر، یکی از کارهایی است
که منشأ سرد شدن زن و شوهر نسبت به هم می شود.
در حالی که مرد دوست دارد زنش از او ستایش نماید
و زن هم علاقه دارد شوهرش به او ابراز عشق و محبت کند.
بر همین اساس رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«سخن مرد به زن، که بگوید به راستی من تو را دوست دارم،
باعث می شود هرگز محبت آن مرد از دل زن بیرون نرود.»
در جایی دیگر نیز می فرمایند:
«زمانی که مرد و زن به یکدیگر نگاه محبت آمیز نمایند،
خداوند بزرگ هم به آن دو با رحمت و لطفش می نگرد.»
*****************
اعتیاد و الکلیسم؛
اعتیاد شوهر به سیگار و مواد مخدر و الکل از جمله
موضوعاتی است که ایجاد درگیری می کند.
هر زنی طبق فطرتش دوست دارد وقتی با شوهرش
رو به رو می شود، معطر باشد نه بوی سیگار و مواد مخدر
و الکل و... بدهد، به طوری که گاهی اعتیاد و کشیدن
سیگار باعث می شود مرد از خود حرکاتی نشان دهد
که هر انسانی از او متنفر می گردد.
بر این اساس رسول گرامی اسلام صلی الله-علیه وآله وسلم
می فرمایند: «کسی که گناه بنگ و حشیش را کوچک شمارد،
کافر گردیده است. (مراد از کفر، کفر عملی است).»
**************
رفت و آمد زیاد با اقوام یک طرف؛
گاهی رفت و آمد زیاد زن به منزل پدری و اقوامش و بی توجهی
به مادر شوهر و سایر اقوام او و بالعکس باعث اختلاف می شود.
البته زن به طور طبیعی علاقه بیشتری به والدین و اقوامش دارد،
همان طور که مرد هم از این قاعده مستثنی نیست.
**************
کم توجهی به غرائز جنسی مرد؛
از روایات استفاده می شود، وظیفه اخلاقی زن آن است
که تا شوهرش به بستر، نیامده نخوابد و با رعایت موازین اخلاقی
خود را برای شوهر عرضه نماید تا او را از نظر غرائز ارضاء کند.
شوهر هم نباید همسرش را زیاد معطل کند.
گاهی اوقات مرد خسته است و می خواهد زود بخوابد
در حالی که بچه ها بیدارند و زن هم مشغول دیدن فیلم
و سخن گفتن با بچه ها و اقوام است و لذا زمینه برای
ارضای جنسی مساعد نیست.
در چنین مواقعی مرد به خواب می رود در حالی که نتوانسته
نیاز خود را تأمین نماید و اگر مدتی به همین طریق بگذرد
غریزه جنسی بر مرد فشار می آورد و ناراحتی های ناشی از
آن مرد را به طور جدی تحت فشار روحی و اضطراب قرار می دهد.
در نتیجه زندگی برای مرد چندان لذت بخش نخواهد بود
و همین امر باعث بروز اختلاف و از بین رفتن صفا و صمیمیت می گردد.
بر این اساس، حضرت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«زمانی که زنی دور از بستر شوهرش، شب را به صبح برساند
(شب نزد شوهرش نخوابد)
فرشتگان الهی تا صبح او را لعنت خواهند کرد.»
در مقابل، مرد هم وظیفه دارد روحیه و حالت همسرش را در نظر بگیرد
و او را از نظر مسائل جنسی ارضاء نماید، به بیان دیگر،
مرد نباید تنها به خودش فکر کند، بلکه طوری با همسرش
هماهنگ باشد که او احساس نشاط و فرح نماید.
****************
تبعیض بین فرزندان و نوه ها؛
انسان به طور طبیعی به برخی از فرزندان و دامادها و عروس ها
یا نوه ها به خاطر ایمان قوی، فرمان برداری بیشتر و محبتی
که به والدین دارند علاقه زیادتری دارد.
اما این علاقه نباید در ظاهر و رفتار و رفت و آمدها بروز کند؛
زیرا فرق گذاشتن بین فرزندان و نوه ها بسیاری از اوقات
منشأ کدورت و حسادت و اختلاف بین زن و شوهر می گردد
و نظام خانواده را متزلزل می کند.
بر این اساس، حضرت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«خداوند دوست دارد بین فرزندانتان عدالت برقرار کنید،
حتی در بوسیدن.»
********************
دیر آمدن شوهر؛
دیر آمدن شوهر به خانه و بودن با دوستان تا پاسی از شب و خانه
را به منزله خوابگاه محسوب نمودن و بی توجهی به نیازهای
عاطفی و جنسی زن، یکی دیگر از موضوعاتی است که منشأ
اختلاف بین خانواده ها است.
البته زن هم باید حد اعتدال را رعایت کند، بدین معنا که موقعیت
شوهرش را در نظر بگیرد و بداند که شوهر نمی تواند
بیش از حد در کنار او باشد؛
زیرا وظیفه او تأمین مخارج زندگی است و لازمه اش آن است
که وقت بیشتری را در خارج از منزل صرف کند و به محض ورود
به منزل احتیاج به آرامش دارد.
*********************
حاکم نبودن خداوند بر دل ها؛
حاکم نبودن معنویت و تقوا و توجه به زرق و برق دنیا
و تمایل به تجملات و تشریفات و وجود فخرفروشی
و کبر و غرور و حسادت نسبت به یکدیگر یکی از علل دیگر
اختلافات در بین برخی خانواده ها است.
****************
عدم توجه به خواسته های شوهر؛
برخی زنان وقتی پا به سن می گذارند و دارای عروس و داماد
و نوه می شوند، به خاطر سن بالا و سرگرم شدن به اطراف شلوغ
خود و فروکشنمودن غریزه جنسی در بعضی از این نوع بانوان
و موارد دیگر، از نیازهای جنسی و عاطفی شوهر غافل می شوند.
********************
شاغل بودن برخی زنان؛
شاغل بودن زن با حفظ حجاب و رعایت موازین شرعی مانعی ندارد،
اما این شغل نباید جلوی نشاط و شادابی او را نسبت به شوهر
و تربیت فرزندان بگیرد.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
«جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است.»
********************
وابستگی شدید و تعصب های ناروا؛
گاهی وابستگی شدید دختر به مادر یا پسر به مادر و تعصب های
بی جا و ندیدن نقاط ضعف دختر توسط مادر و توجه نکردن
مادر به نقاط ضعف پسرو دفاع غیرمنطقی از او، طرف مقابل را
عصبانی می کند و منشأ اختلاف می گردد.
***********************
افکار بچه گانه؛
ازدواج در سنین پایین و آشنا نبودن زن و مرد به وظایفشان
در مقابل یکدیگر و بچه گانه فکر کردن یکی از علل دیگر
اختلافات است.
******************
مسافرت های طولانی و دور بودن مرد از خانه؛
مسافرت های طولانی مرد و عدم درک زن توسط همسرش
و اذیت کردن فرزندان و مسئولیت همه آنان را به زن سپردن،
گاهی صبر او را لبریز می کند و باعث بروز اختلافات می شود.
بر این اساس امام رضاعلیه السلام می فرمایند:
«زمانی که مرد بیش از چهار ماه همبستر شدن با همسرش
را رها سازد گناهکار است.»
*****************
تفاوت در آداب و فرهنگ ها؛
نزدیک نبودن آداب و رسوم فرهنگ ها و اختلاف در سطح
معنویت یعنی پایبند بودن یک طرف به دین و احکام الهی
و بی توجهی طرف مقابل به عیادت و ارزش های اسلامی باعث
ناسازگاری زن و مرد می شود.
**************
تجملات و تشریفات؛
چشم و هم چشمی، تجملات، تشریفات و توقعات بیش
از حد و دور از انتظار از عروس و داماد و یا از مادرشوهر و مادرزن
و مقایسه زندگی و جهیزیه همسر با زنان دیگر و یا مقایسه کردن
موقعیت و شغل و حقوق شوهر با مردان دیگر، یکی از عوامل
بروز ناراحتی در خانواده ها است.
بر این اساس، حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
«آدم حریص فقیر است اگر چه تمام دنیا مال او باشد.»
نیز در جایی دیگر می فرمایند:
«فردی که حرص و طمع داشته باشد، ذلیل و گرفتار خواهد شد.»
******************
عدم درک یکدیگر؛
عدم درک یکدیگر بدین معناست که زن و شوهر به خوبی
از خواسته های مادی و معنوی همدیگر آگاه نمی باشند.
بر این اساس، حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم
می فرمایند: «فقر و تنگدستی در بسیاری از افراد باعث کفر
و بی ایمانی می گردد.»
********************
رابطه نامشروع قبل از ازدواج؛ یکی از علل اختلافات بین زن و مرد،
دوست شدن آنان با یکدیگر قبل از ازدواج است؛
زیرا این نوع روابط غرب گونه باعث بدبینی هرکدام به دیگری بعد
از ازدواج می شود.
کلمات کلیدی:
آشنا نبودن والدین و زن و مرد با وظایفشان؛
شاید بتوان گفت یکی از مهمترین مسائلی که هر انسانی اعم از
زن و مرد باید با آن آشنا باشند، روش همسرداری است.
بدین معنا که زن یا مرد هر کدام وظایفشان را نسبت به طرف
مقابلش بداند. و هر یک بدانند که زن و مرد در مقابل نیازهای اخلاقی،
عاطفی، روحی و روانی، جنسی، اجتماعی و خانوادگی یکدیگر
وظیفه دارند، که کوتاهی در برابر هر کدام از این ها منشأ
اختلاف می شود و دانستن این وظایف محقق نمی گردد
مگر آن که زن یا مرد هر کدام مدت زیادی پیرامون این موضوعات
مطالعه نمایند و آن را به مرحله عمل برسانند.
به بیان دیگر اصل مدیریت در داخل منزل و خانواده یکی از اصول
بسیار مهمی است که بسیاری، از آن غافلند، چون به اهمیت
آن آگاهی ندارند. چه بسا یک فرد بتواند استانی را مدیریت نماید
و یا لشگری را فرماندهی نماید، اما در مدیریت منزل و خانواده
پنج إلی شش نفری عاجز است.
**************
محکوم کردن یکدیگر و مچ گیری؛
یکی دیگر از علل اختلاف بین زن و شوهر، پیدا کردن نقاط ضعف دیگری
و آن را به رخ او کشیدن و یا در جمع مطرح کردن است،
تا از این طریق، دیگری را محکوم کند و حرف خود را به کرسی بنشاند.
در این صورت، طرف مقابل هم در صدد مقابله برمی آید
و سعی می کند عیب و نقطه ضعفی در دیگری پیدا کند
تا او را محکوم نماید.
در چنین فضایی زن و شوهر، دائماً با دید منفی به یکدیگر
نگاه می کنند و هر کدام دنبال پیدا کردن عیب دیگری است
تا او را خُرد کند و شخصیتش را در هم بکوبد.
در چنین خانواده هایی فضای خانواده در اثر بغض و کینه،
روز به روز تیره تر می گردد و آتش حِقد همه را می-سوزاند.
*************
عدم آرایش زنان برای همسران شان؛
زن باید به آراستگی برای شوهر با رعایت موازین اخلاقی
در برابر فرزندان، اهمیت دهد و از آرایش در مقابل نامحرم
یا خارج از منزل بپرهیزد؛
زیرا عدم خودآرایی زن برای شوهرش باعث می شود که زن
برای مرد تکراری شود و دیگر رنگ و بویی نداشته باشد،
در حالی که غریزه جنسی به مرد فشار می آورد و همین
فشار باعث می شود که مرد بهانه های مختلف بیاورد
و هر کاری زن انجام دهد برایش چندان ارزشی نداشته باشد.
البته مرد هم در برابر زن این وظیفه را دارد.
بر همین اساس رسول مکرم اسلام
صلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«بر زن لازم است که برای شوهرش با بهترین عطرها خود را
خوشبو نماید، و بهترین لباس ها را بپوشد، و بهترین زینت و آرایش
را برای شوهرش بنماید و خود را هر صبح و شب برای
شوهرش آماده سازد.»
امام محمدباقرعلیه السلام می فرمایند:
«برای زن سزاوار نیست که در برابر شوهرش بدون آراستگی باشد،
اگر چه به آویزان کردن گردنبندی باشد.
و نیز سزاوار نیست دست هایش را بدون حنا و آرایش رها سازد،
اگر چه مقدار کمی حنا به دستش بمالد، حتی اگر زن سن
زیادی داشته باشد.»
*****************
عدم احترام متقابل به اقوام یکدیگر؛
زن و مرد وظیفه دارند نسبت به پدر و مادر و اقوام یکدیگر احترام بگذارند.
چه بسا بی توجهی و بی احترامی هر یک نسبت به والدین
و بستگان دیگری منشأ اختلاف شوند؛
زیرا علاقه به والدین جزء فطرت هر انسانی است،
و نمی توان انتظار داشت یک طرف این موضوع را رعایت کند
و طرف مقابل رعایت ننماید.
بنابراین برای رفع کدورت باید هر کدام برای والدین و اقوام دیگری
احترام قائل شود و برخوردی زیبا داشته باشد.
در صورتی که بعضی از بستگان هر یک، از نظر اخلاقی مشکل
داشته باشد، و رفت و آمد با آنها اثر منفی روی خودشان
و فرزندانشان می گذارد، اگر امر به معروف و نهی از منکر امکان دارد
بر انسان واجب است انجام دهد و در صورتی که ممکن نیست
باید رفت و آمد را به حداقل و یا به حد تلفنی برساند؛
زیرا سلامت خانواده و فرزندان بر همه چیز مقدم است.
****************
ابراز علاقه به دیگران؛
زن نباید نسبت به مرد نامحرم ابراز علاقه کند و از او تعریف
و تمجید نماید و همین وظیفه را مرد هم دارد؛
زیرا این کار با غیرت مرد تناسب ندارد و از طرف دیگر
مرد دوست دارد زن تمام وجودش عشق و علاقه به او باشد
مرد هم نباید به زن نامحرمی ابراز علاقه کند و از او تعریف نماید؛
زیرا عدم رعایت این موضوع حساسیت زن را برمی انگیزد
و باعث اختلاف می شود.
*************
مقایسه کردن همسر با دیگران؛
مقایسه کردن همسر با دیگران و به رخ کشیدن و برشمردن
امتیازات دیگران نسبت به همسر، یکی از کارهایی است
که منشأ سرد شدن زن و شوهر نسبت به هم می شود.
در حالی که مرد دوست دارد زنش از او ستایش نماید
و زن هم علاقه دارد شوهرش به او ابراز عشق و محبت کند.
بر همین اساس رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«سخن مرد به زن، که بگوید به راستی من تو را دوست دارم،
باعث می شود هرگز محبت آن مرد از دل زن بیرون نرود.»
در جایی دیگر نیز می فرمایند:
«زمانی که مرد و زن به یکدیگر نگاه محبت آمیز نمایند،
خداوند بزرگ هم به آن دو با رحمت و لطفش می نگرد.»
*****************
اعتیاد و الکلیسم؛
اعتیاد شوهر به سیگار و مواد مخدر و الکل از جمله
موضوعاتی است که ایجاد درگیری می کند.
هر زنی طبق فطرتش دوست دارد وقتی با شوهرش
رو به رو می شود، معطر باشد نه بوی سیگار و مواد مخدر
و الکل و... بدهد، به طوری که گاهی اعتیاد و کشیدن
سیگار باعث می شود مرد از خود حرکاتی نشان دهد
که هر انسانی از او متنفر می گردد.
بر این اساس رسول گرامی اسلام صلی الله-علیه وآله وسلم
می فرمایند: «کسی که گناه بنگ و حشیش را کوچک شمارد،
کافر گردیده است. (مراد از کفر، کفر عملی است).»
**************
رفت و آمد زیاد با اقوام یک طرف؛
گاهی رفت و آمد زیاد زن به منزل پدری و اقوامش و بی توجهی
به مادر شوهر و سایر اقوام او و بالعکس باعث اختلاف می شود.
البته زن به طور طبیعی علاقه بیشتری به والدین و اقوامش دارد،
همان طور که مرد هم از این قاعده مستثنی نیست.
**************
کم توجهی به غرائز جنسی مرد؛
از روایات استفاده می شود، وظیفه اخلاقی زن آن است
که تا شوهرش به بستر، نیامده نخوابد و با رعایت موازین اخلاقی
خود را برای شوهر عرضه نماید تا او را از نظر غرائز ارضاء کند.
شوهر هم نباید همسرش را زیاد معطل کند.
گاهی اوقات مرد خسته است و می خواهد زود بخوابد
در حالی که بچه ها بیدارند و زن هم مشغول دیدن فیلم
و سخن گفتن با بچه ها و اقوام است و لذا زمینه برای
ارضای جنسی مساعد نیست.
در چنین مواقعی مرد به خواب می رود در حالی که نتوانسته
نیاز خود را تأمین نماید و اگر مدتی به همین طریق بگذرد
غریزه جنسی بر مرد فشار می آورد و ناراحتی های ناشی از
آن مرد را به طور جدی تحت فشار روحی و اضطراب قرار می دهد.
در نتیجه زندگی برای مرد چندان لذت بخش نخواهد بود
و همین امر باعث بروز اختلاف و از بین رفتن صفا و صمیمیت می گردد.
بر این اساس، حضرت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«زمانی که زنی دور از بستر شوهرش، شب را به صبح برساند
(شب نزد شوهرش نخوابد)
فرشتگان الهی تا صبح او را لعنت خواهند کرد.»
در مقابل، مرد هم وظیفه دارد روحیه و حالت همسرش را در نظر بگیرد
و او را از نظر مسائل جنسی ارضاء نماید، به بیان دیگر،
مرد نباید تنها به خودش فکر کند، بلکه طوری با همسرش
هماهنگ باشد که او احساس نشاط و فرح نماید.
****************
تبعیض بین فرزندان و نوه ها؛
انسان به طور طبیعی به برخی از فرزندان و دامادها و عروس ها
یا نوه ها به خاطر ایمان قوی، فرمان برداری بیشتر و محبتی
که به والدین دارند علاقه زیادتری دارد.
اما این علاقه نباید در ظاهر و رفتار و رفت و آمدها بروز کند؛
زیرا فرق گذاشتن بین فرزندان و نوه ها بسیاری از اوقات
منشأ کدورت و حسادت و اختلاف بین زن و شوهر می گردد
و نظام خانواده را متزلزل می کند.
بر این اساس، حضرت پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«خداوند دوست دارد بین فرزندانتان عدالت برقرار کنید،
حتی در بوسیدن.»
********************
دیر آمدن شوهر؛
دیر آمدن شوهر به خانه و بودن با دوستان تا پاسی از شب و خانه
را به منزله خوابگاه محسوب نمودن و بی توجهی به نیازهای
عاطفی و جنسی زن، یکی دیگر از موضوعاتی است که منشأ
اختلاف بین خانواده ها است.
البته زن هم باید حد اعتدال را رعایت کند، بدین معنا که موقعیت
شوهرش را در نظر بگیرد و بداند که شوهر نمی تواند
بیش از حد در کنار او باشد؛
زیرا وظیفه او تأمین مخارج زندگی است و لازمه اش آن است
که وقت بیشتری را در خارج از منزل صرف کند و به محض ورود
به منزل احتیاج به آرامش دارد.
*********************
حاکم نبودن خداوند بر دل ها؛
حاکم نبودن معنویت و تقوا و توجه به زرق و برق دنیا
و تمایل به تجملات و تشریفات و وجود فخرفروشی
و کبر و غرور و حسادت نسبت به یکدیگر یکی از علل دیگر
اختلافات در بین برخی خانواده ها است.
****************
عدم توجه به خواسته های شوهر؛
برخی زنان وقتی پا به سن می گذارند و دارای عروس و داماد
و نوه می شوند، به خاطر سن بالا و سرگرم شدن به اطراف شلوغ
خود و فروکشنمودن غریزه جنسی در بعضی از این نوع بانوان
و موارد دیگر، از نیازهای جنسی و عاطفی شوهر غافل می شوند.
********************
شاغل بودن برخی زنان؛
شاغل بودن زن با حفظ حجاب و رعایت موازین شرعی مانعی ندارد،
اما این شغل نباید جلوی نشاط و شادابی او را نسبت به شوهر
و تربیت فرزندان بگیرد.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
«جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است.»
********************
وابستگی شدید و تعصب های ناروا؛
گاهی وابستگی شدید دختر به مادر یا پسر به مادر و تعصب های
بی جا و ندیدن نقاط ضعف دختر توسط مادر و توجه نکردن
مادر به نقاط ضعف پسرو دفاع غیرمنطقی از او، طرف مقابل را
عصبانی می کند و منشأ اختلاف می گردد.
***********************
افکار بچه گانه؛
ازدواج در سنین پایین و آشنا نبودن زن و مرد به وظایفشان
در مقابل یکدیگر و بچه گانه فکر کردن یکی از علل دیگر
اختلافات است.
******************
مسافرت های طولانی و دور بودن مرد از خانه؛
مسافرت های طولانی مرد و عدم درک زن توسط همسرش
و اذیت کردن فرزندان و مسئولیت همه آنان را به زن سپردن،
گاهی صبر او را لبریز می کند و باعث بروز اختلافات می شود.
بر این اساس امام رضاعلیه السلام می فرمایند:
«زمانی که مرد بیش از چهار ماه همبستر شدن با همسرش
را رها سازد گناهکار است.»
*****************
تفاوت در آداب و فرهنگ ها؛
نزدیک نبودن آداب و رسوم فرهنگ ها و اختلاف در سطح
معنویت یعنی پایبند بودن یک طرف به دین و احکام الهی
و بی توجهی طرف مقابل به عیادت و ارزش های اسلامی باعث
ناسازگاری زن و مرد می شود.
**************
تجملات و تشریفات؛
چشم و هم چشمی، تجملات، تشریفات و توقعات بیش
از حد و دور از انتظار از عروس و داماد و یا از مادرشوهر و مادرزن
و مقایسه زندگی و جهیزیه همسر با زنان دیگر و یا مقایسه کردن
موقعیت و شغل و حقوق شوهر با مردان دیگر، یکی از عوامل
بروز ناراحتی در خانواده ها است.
بر این اساس، حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
«آدم حریص فقیر است اگر چه تمام دنیا مال او باشد.»
نیز در جایی دیگر می فرمایند:
«فردی که حرص و طمع داشته باشد، ذلیل و گرفتار خواهد شد.»
******************
عدم درک یکدیگر؛
عدم درک یکدیگر بدین معناست که زن و شوهر به خوبی
از خواسته های مادی و معنوی همدیگر آگاه نمی باشند.
بر این اساس، حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم
می فرمایند: «فقر و تنگدستی در بسیاری از افراد باعث کفر
و بی ایمانی می گردد.»
********************
رابطه نامشروع قبل از ازدواج؛ یکی از علل اختلافات بین زن و مرد،
دوست شدن آنان با یکدیگر قبل از ازدواج است؛
زیرا این نوع روابط غرب گونه باعث بدبینی هرکدام به دیگری بعد
از ازدواج می شود.
کلمات کلیدی: