سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نگاهداری دین، ثمره معرفت اساس حکمت است . [امام علی علیه السلام]
روستای فرهنگی تاریخی تمدنی کوه پنبه
درباره



روستای فرهنگی تاریخی تمدنی کوه پنبه

وضعیت من در یاهـو
مدیر وبلاگ : مجید بازیار[299]
نویسندگان وبلاگ :
جمال رستم منش[0]
....[0]

پیوندها
تغییر مطلوب
مــــــــــــــبـــــــلِّــــــــــــغ اســــــــلـــام
بلوچستان
اسپایکا
►▌ استان قدس ▌ ◄
نغمه ی عاشقی
ســـــــــاده دل
مشاور
سلحشوران
شباهنگ
farzad almasi
هستی تنهاااااا.....
.: شهر عشق :.
رویای شبانه
پیامنمای جامع
دلـتنگـ هشـیگـــــــــی
محمدمبین احسانی نیا
*bad boy*
سربازی در مسیر
منتظر نباش تا پرنده ای بیاید و پروازت دهد در پرنده شدن خویش بکوش
ترخون
♥Deltangi
محمد قدرتی
شورای دانش آموزی شهرستان
ماه تمام من
غزلیات محسن نصیری(هامون)
عاشق فوتبال20
عکسهای سریال افسانه دونگ یی
ܓ✿ دنـیــــای مـــــــن
نمی دونم بخدا موندم
نــــــا کجــــــا آبـــــــاد دل مــــن ...
پرسپـــــــــــــــو لیـــــــــــــــــــــــــــــس
جدید ترین مطالب
یار کارگر
بهار عشق
ماه مهربان من
آپدیت یوزر پسوورد نود32
مناجات با عشق
حرف های نگفته دلهای شکسته بارانی از غم
پرسپولیس
هیئت حضرت زهرا(س)شرفویه
دنیای دیگه ایه، این دل نوجون ها
معماری
اینا حرف دله...
کیمیای ناب
امام زمان
غزل عشق
کـ ـهـ ـکـ ـشـ ـان
کوثر ولایت
عاشق دل شکسته
The best of the best
من - او = هیچکس
از هر دری سخنی
وبلاگ بایدهلو باشد
جزتو
هرچند از مذاکرات وین 4‌‌، اطلاعات و جزئیات قابل اتکای چندانی به بیرون درز نکرده، اظهارات برخی ‌مقام‌های غربی، نشان‌دهنده این است که آنان موضوع توان موشکی ایران را هم وارد مذاکرات کرده‌اند؛ موضوعی که به دلایلی که در این گزارش آمده است، نباید موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب باشد!
کد خبر: 397744
تاریخ انتشار: 27 اردیبهشت 1393 - 10:29 - 17 May 2014

پنج دلیل برای محدود نشدن توان موشکی ایران در مذاکرات هسته‌ای

هرچند از مذاکرات وین 4‌‌، اطلاعات و جزئیات قابل اتکای چندانی به بیرون درز نکرده، اظهارات برخی ‌مقام‌های غربی، نشان‌دهنده این است که آنان موضوع توان موشکی ایران را هم وارد مذاکرات کرده‌اند؛ موضوعی که به دلایلی که در این گزارش آمده است، نباید موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب باشد!

به گزارش «تابناک»، دکتر محمد حسن دریایی، پژوهشگر حوزه خلع سلاح و امنیت بین‌المللی با بررسی مسائل گوناگون حقوقی، به بررسی دلایلی پرداخته ‌که نشان می‌دهد، مبنای حقوقی برای محدود کردن توان دفاعی ایران در حوزه موشکی وجود ندارد.

به باور وی، یکی از موضوعات مهم و مباحث امروزی در‌باره مذاکرات هسته‌ای ایران با  1+ 5 این است که برخی طرف‌های خارجی که نتواسته‌اند همه اهداف خود را در توافق ژنو تأمین کنند و یا تحت فشار گروه‌های داخلی و لابی‌ها هستند، به دنبال آنند که چهارچوب توافق ژنو را به هم زده و ضعف‌های خود در توافق را از طریق افزودن موارد جدید به آن جبران کنند. موضوع موشک و افزودن آن به بحث مذاکرات هسته‌ای، شاه‌‌ماهی مطلوب اسرائیل و برخی غربی‌هاست که در توافق ژنو آن را از دست داده‌اند و هم‌اکنون برخی لابی‌های اسرائیلی در آمریکا به دنبال آن هستند ‌با راه‌اندازی یک عملیات روانی و تبلیغاتی شدید، به روشی غیر معمول و نامتعارف و با بد‌‌عهدی راهی پیدا کند تا ایده‌آل خود را به مذاکرات بیفزایند.

مطمئنا طرف‌های منصف مذاکراتی ما کاملا آگاهند که چنین کاری ناممکن است، چون از اساس از سوی کشورمان در مذاکرات پیشین رد شده و به همین دلیل هم در توافق ژنو چنین چیزی وجود ندارد. همچنین آن‌ها به این موضوع اشراف دارند که پافشاری برخی غربی‌ها برای ورود بحث موشک به مذاکرات، کاری بی‌پایه ‌و تنها یک ژست تبلیغاتی برای مصارف داخلی است و به دلایل متعدد، هیچ مشروعیتی در حقوق بین‌الملل ندارد و طبعا در مذاکراتی که مبنای آن دیپلماسی حقوقی است، جایگاهی نخواهد داشت.

از این منظر، اولا برنامه موشکی ایران صرفا یک برنامه متعارف است و بر پایه قطعنامه 1540 این برنامه موشکی در رده وسایل حمل سلاح‌های کشتار جمعی نمی‌گنجد. این قطعنامه می‌گوید: «... اشاعه تسلیحات هسته‌ای، شیمیایی‌ و بیولوژیک و همچنین ابزارهای پرتاب آن‌ها، تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی هستند‌».

در پاورقی ذیل قطعنامه مذکور در تعریف و محدود‌سازی اهداف قطعنامه و منظور دقیق از ابزارهای پرتاب آمده است: «تعریف اهداف قطعنامه فقط شامل این موارد است: ابزارهای پرتاب: موشک‌ها، راکت‌ها و سیستم‌های بدون سرنشین دیگری که قادر به حمل تسلیحات هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیک هستند که برای چنین استفاده‌ای به صورت خاص طراحی شده‌اند‌». این قطعنامه‌ به دو واژه «فقط» و «به صورت خاص طراحی شده‌اند» توجه ویژه داشته است.

دوم آنکه
در هیچ یک از پیشنهادهایی که تا کنون از سوی 1+ 5 برای مذاکره به ایران پیشنهاد ‌و ‌‌ضمیمه قطعنامه‌های 1373 و 1929 نیز منتشر شده ‌و حتی در متن قطعنامه‌های شورا نیز این پیشنهاد مورد تأیید شورای امنیت قرار گرفته، ‌بحث برنامه موشکی ایران به عنوان یک موضوع مذاکره مطرح نبوده است.

سوم آنکه
موضوع موشک در همه موارد مطرح ‌در قطعنامه‌های شورای امنیت، ‌اقدام تحریمی علیه فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان مطرح است و نه یک اقدام مستقل. مهم است توجه شود که بنا بر بند 4 اجرایی قطعنامه 1969 و نیز بر پایه قطعنامه 1373، تحریم علیه برنامه موشکی ایران تا زمانی خواهد بود که اهداف قطعنامه تأمین شود.

بنا بر‌ این دو قطعنامه، موضوع موشک، ‌موضوعی مستقل نبوده، بلکه مشابه سایر تحریم‌هاست و تابعی از حل و فصل موضوع هسته‌ای به شمار می‌رود. همچنین بر پایه بندهای 18 و 19 قطعنامه 1803، رفع تحریم‌ها از جمله تحریم‌های مربوط به موشک به گزارش آژانس و منطبق با منطق آن زمان، منوط به تعلیق غنی‌سازی است. قطعنامه 1929 نیز همه این بند‌ها را ‌یکجا جمع آوری کرده و در صورت حل مسأله هسته‌ای، قابل لغو دانسته است.

چهارم آنکه
در همه قطعنامه‌ها بیان شده که در صورت رفع نگرانی از موضوع هسته‌ای، این تحریم‌ها پایان می‌یابد.

پنجم آنکه
در توافق ژنو به عنوان برنامه اقدام مشترک، هیچ تعهدی در مورد مذاکره راجع به برنامه موشکی از سوی کشورمان داده نشده است.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط مجید بازیار 93/2/27:: 12:52 عصر     |     () نظر